PROGRAM

Translate

Regenerare baterii acumulatori auto Barlad

                                 Relatii tel   0724256486

Deplasari in BARLAD la domiciliu

         -reconditionare totala spalare ,desulfatare ,schimb acid   testare reincarcare. Se prelungeste durata de viata min 2 ani           Pret: 150.00 RON 
          -regenerare desulfatare reincarcare   Durata de viata in functie de exploatarea bateriei pe masina    Pret: 100.00 RON 

Chestia cu:            DURATA DE VIATA A UNEI BATERII ESTE 4-5 ANI 
                                               TARGET MARKETINK AL  PRODUCATORI 

       Procesul de regenerare baterii. Datorita evolutiei tehnologice bateriile cu plumb pot fi astazi regenerate prin metode sigure, prelungindu-li-se durata de viata de peste doua ori inainte de a fi reciclate, cu rezultate economice deosebite si un impact pozitiv major asupra mediului inconjurator. (vedeti articolul de mai jos)
      Prin regenerarea bateriilor (acumulatorilor) intelegem procesul de readucerea a bateriilor uzate, defecte in starea de functionare initiala, cu referire stricta (in acest articol) la bateriile si acumulatorii cu plumb.
      Defectiunile bateriilor se datoreaza mai multor cauze:
  • supraincarcarea; conduce la corodarea placilor, pierderi de apa, gel sau uscarea separatorilor
  • subincarcarea; conduce la sulfatare si coroziune
  • stocarea in stare descarcata; conduce la sulfatare, coroziune, hidrare
  • supradescarcarea; conduce la defectarea placilor anodice
  • suprasolicitarea; conduce la sparturi, crapaturi, celule distruse si alte defectiuni mecanice
       Numai bateriile defecte datorita sulfatarii pot fi regenerate printr-un procedeu electrochimic invers denumit desulfatare celelate fiind supuse reciclarii. Se apreciaza ca un procent de peste 87% din baterii se defecteaza prin sulfatare deci respective sunt “regenerabile” ceea ce reprezinta un procen foarte insemnat
       Desulfatarea este un procedeu tehnologic disponibil de putin timp, din punct de vedere comercial, desi procedeul electrochimic este cunoscut de mai multa vreme. Este o tehnologie verde, de ultima generatie, ce permite regenerarea bateriilor de plumb si prelungirea substantiala a perioadei de viata a acestora.
        In principiu bateriile sunt formate din doi electrozi (anodul din oxid plumb PbO2 si catotul din plumb Pb) scufundati intr-un electrolit – acidul sulfuric H2SO4.
       Sulfatarea este procesul chimic (lent) prin care gruparea SO2 se depune la suprafata celor doi electrozi transformand acea suprafata in sulfat de plumb PbSO4 urmat de cristalizarea acesor sulfati. Ca urmare in locul acidului sulfuric ramane apa H2O iar bateria poate fi considerate “moarta”

Baterie buna            Baterie sulfatata
      Desulfatarea se face cu ajutorul unor curenti de inalta frecventa, de frecventa si amplitudine variabila care se aplica controlat, asupra celor doi electrozi, in secvente scurte (pentru a evita deteriorarea electrozilor prin supraincalzire) dupa anumiti algoritmi care depend in general de tipul si modelul bateriei.

    Regenerarea este un proces care include in afara de desulfatare, etape anterioare de incarcare, descarcare, testare, analiza si identificare si una ulterioara de reincarcare.
Oldest Post
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Trimiteți un comentariu

AdBlock Detected!

Our website is made possible by displaying ads to our visitors. Please supporting our website.