PROGRAM

Translate

De ce vibreaza masina in mers

Atunci când ai o maşină pentru mai mult timp este inevitabil să nu ajungi la un moment în care aceasta are probleme. Unul dintre cele mai deranjante simptome este atunci când, în timpul rulări, simţi vibraţii care vin dinspre compartimentul motor sau dinspre punţile maşinii. Problema poate fi una simplă şi relativ ieftin de rezolvat sau destul de complexă şi să implice costuri de reparaţie ridicate. Aşadar, iată cinci posibile cauze dacă maşina ta vibrează în timpul mersului.
  1.  Cea mai rară problemă din cauza căreia maşina poate vibra este motorul. Dacă acesta nu primeşte suficient aer, carburant sau aprinderea nu este suficient de bună (din cauza bujiilor) atunci el poate să meargă neregulat şi să transmită această vibraţie în toată maşina. Dacă simţiţi că motorul nu merge rotund, acceleraţia este slabă, motorul se înneacă peste anumite turaţii sau maşina merge bine o vreme după care începe să tremure este foarte posibil ca vibraţiile să apară de la motor. Cel mai simplu este să verificaţi bujiile, filtrul de aer şi cel de carburant sau să mergeţi la un mecanic pentru un diagnostic clar.
  2.  Toate automobilele au componente rotative care sunt fabricate în limite foarte mici pentru a funcţiona corect. Dacă una dintre punţi este chiar şi uşor deformată , atunci aceasta poate produce vibraţii în toată maşina. În acest caz, vibraţiile se intensifică odată cu creşterea vitezei de rulare. Astfel de probleme pot apărea în urma unui accident mai grav sau a unui şoc produs la rulare (groapă extrem de mare). De accea, este important să verificaţi la un service dacă există lovituri la una din punţi.
  3.  Vibraţiile se intensifică atunci când acţionaţi frâna si sunt mai puternice la viteze ridicate? Atunci, este destul de sigur că discurile de frână sunt ovalizate. În unele cazuri ele pot fi rectificate, însă cea mai sigură rezolvare este schimbarea lor, împreună cu plăcuţele de frână.
  4. O altă problem care apare destul de des este deformarea jantelor. Acest lucru se întâmplă din cauza gropilor din carosabil şi al materilelor proste din care sunt fabricate jantele, în special cele de marcă necunoscută aftermarket. Pentru remediarea problemei trebuie să mergeţi la o vulcanizare care îndreaptă jante. Cele de tablă se pot îndrepta foarte uşor, dar la cele de aliaj uşor este mai dificil, iar dacă operaţiunea este repetată de prea multe ori, janta se poate fisura.
  5. Alt motiv pentru apariţia vibraţiilor este datorat anvelopelor. În general, dacă acestea sunt de proastă calitate se deformează în timp sau se uzează neregulat şi produc vibraţii la rularea cu anumite viteze. În acest caz, echilibrarea roţilor la vulcanizare nu rezolvă complet problema.

Motivele pentru care o maşină poate să vibreze în timpul mersului sunt multiple, iar în caz că eşti nesigur cu ceea ce se întâmplă, este cel mai bine să mergi la un service auto sau în primă fază la o vulcanizare pentru a depista problema. În general, apariţia vibraţiilor la o maşină antrenează în timp alte defecte, aşadar este bine să rezolvi cât mai repede problema. 
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments :

gaeyamaoka spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

AdBlock Detected!

Our website is made possible by displaying ads to our visitors. Please supporting our website.